Samenvatting Week 1

Vorige week zondag 21 Oktober heeft Boyen zijn intrek genomen op de Regina Maris. Boyen zal zo ongeveer iedere dag een verslagje schrijven  over wat hij die dag gedaan heeft. Hieronder ziet u een verslagje van de eerste 5 dagen op de Regina Maris. Komende 3 weken zit boyen op zee daarom zal het een tijdje duren voordat we weer wat van hem horen. Houd daarom deze site goed in de gaten!

Dag 1 (21 oktober)

Naar de Regina Maris gegaan. Beetje rondlopen, spullen op bed smijten en afscheid nemen. Daarna hebben we gewerkt. Samen met Annick hebben we de fok geschuurd en geverfd. Met het avondeten schommelde alle lampen, maar zelf voel je maar zelden een beweging. Na het eten kregen we uitleg over een blauw boekje wat we op ons bed hadden gekregen van Annick en Seb. Daar moeten we iedere dag inschrijven of we zeeziek waren of zo.

Dag 2 (22 oktober)

Nondeju mijn hele bed was nat, ik heb maar 3 uur geslapen door al dat water wat op mijn raam zat (ik slaap perfect onder een raam..). Ik had me zondag vrijwillig aangemeld om met het ontbijt mee te helpen, dus werd ik om kwart voor 7 wakker gemaakt, terwijl ik toen al 2 uur lang wakker was. Na het ontbijt gingen we weer in de zelfde groepen als gisteren onze werk doen, maar dan werden alle groepen 1 opgeschoven. Nou Annick en ik mochten dus weer fijn gaan verven. Gelukkig mochten we daarna afwisselen met iemand anders. Na het middageten hebben we onze eerste Spaanse les gekregen! Si, no, nacho. Vet ik ga in Spanje wonen! Daarna zijn we met Bert en Madelon de stad in geweest, we moesten een soort speurtocht maken. Samen met Jori zijn we nog naar de ING geweest om wat overschrijfenveloppen op te halen (doen we simkaarten in van telefoons). Toen we terug waren hebben we nog ff geen meter gedaan, maar daarna ben ik met wat andere jongens het dek op gegaan, en hebben we ons aangeboden als iemand die wil werken ofzo. Samen met Lammert (kapitein) en Wessel (duitse matroos die al best wat NL kan) hebben we wat dingen omhoog getild waar ik dus nooit van zou weten hoe het zou/moet heten. Avondeten, blauwe boekje invullen. Na het eten zijn we ook helemaal niks gaan doen. Bevalt me nu al. Rond 9 uur ging ik samen met Rosa Martijn Kjell en Bert pokeren. Na afloop bleek het dat ik toch had gewonnen, ook al deed ik ruim 10 minuten niet meer mee. Nu ga ik slapen, en ik laat mijn raam open (de waterval van gisteren was dus blijkbaar al het condens)

Dag 3 (23 oktober)
Cool we zijn eindelijk geweest zeilen/motoren. Ergens in de middag verlieten we de werf in Harlingen om naar Texel te gaan. Nou dat ging dus mooi niet door. We zouden eerst naar Texel gaan, maar omdat we al wat later waren door allemaal dingen doen op het schip duurde het allemaal wat langer. Dus we gingen via een paar sluizen en bruggen, en nu zitten we op het makkermeer ofzo. We zijn meteen doorgevaren naar het IJsselmeer. We hebben ook voor het eerst gezeild! Eerst waren we van plan om bij Enkhuizen te parkeren, maar toen bleek het toch dat Martin meteen naar A’dam wou. Na een sluis in Enkhuizen liepen we vast, want we waren rechts van een groene boei gevaren, terwijl je daar altijd links van moet blijven. Toen hebben we de achterste watertank leeggepompt en zijn we allemaal op het voordek gaan staan. Uiteindelijk kwamen we wel los. Na het avondeten moest ik met mijn kamer van 8 tot 12 wachtlopen. Gelukkig hoef ik niet van 12 tot 4 want dan moest ik overdag gaan slapen en dat is ook saai.

Dag 4 (24 oktober)

Yeah mijn bed is eindelijk niet nat. Heel veel ducktape + punaises werkt. Vandaag hebben we de hele dag gewerkt en ik heb dus nu ook niet zo veel te vertellen. We hebben ’s avonds op de kade besproken wat er goed en wat er niet goed ging en daarna kregen we onze simkaarten terug om naar huis toe te bellen! Met iedereen gepraat en mijn dingen doorgegeven die ze nog moesten meenemen.

Dag 5 (25 oktober)
Vandaag ben ik best laat opgestaan, maar dat maakte niet uit, want we moesten nog beginnen met ontbijten. We zijn nadat we hebben ontbeten met de helft van de groep de stad in geweest, en ik ben erachter gekomen dat we achter de plaats liggen waar Sail Amsterdam in 2010 was, daar ben ik ook geweest. We gingen eerst naar de bibliotheek om daar informatie te verzamelen over wat landen waar we naar toe gaan, om daar later een presentatie over te geven. Ik zocht informatie op over Bonaire, en dat was echt moeilijk 0__0. Daarna gingen we met het pond bij IJ over. We gingen eerst naar een 3D printer, maar die was dus dicht.. dus wij weer lopen naar het Eye (filmmuseum). We liepen verder door de stad en kwamen op het idee om een ruilspel te doen, dus samen met Jori en Pieter hebben we het ruilspel gedaan. We begonnen met een pen – 4 kerstkaarten – tijdschrift SINT (€7) – 2 vrouwensjalen (€18) + 4 fruitellarollen. Daarna moesten we gaan dus konden we niet verder ruilen. Nou dus een heel end terug lopen naar de boot, we waren dus veel te laat voor het eten, maar alweer waren ze nog niet begonnen J. Wentelteefjes ofzo eten, het werd dus gemaakt van oud brood. Na het middageten gingen we op de boot werken. Ik werd uitgekozen om samen met wat andere karton uit de container te halen, want dat mochten we daar dus gister niet in doen. Samen heb ik toen met Martin en Jori het weggebracht naar de vuilstort. We moesten wel 3x de weg vragen ofzo maar dat maakt niet uit. Nadat we terug waren gekomen heb ik niet veel gedaan. En toen kwam het avondeten, het eten waar ik voor het eerst op tijd kwam die dag J. Na het eten hebben ik en Pieter in de machine kamer nog wat zooi opgeruimd. Daarna heb ik geskyped, en daarna nog een spelletje gedaan. Nu ga ik slapen en morgen komt de tv en de rest van de media. Weltrusten.

Advertenties

4 reacties

  1. Boyentje ik ga je missen hihi 🙂 Veel plezieeerrrrr xxxxxx

  2. boyennn supervett!! we missen jeeexxxxxx

  3. boyennn supervett!! we missen jeeexxxx

  4. Thanks a lot for the article.tangjin3600 Will read on…

Geef hier uw reactie. Let op het kan enige tijd duren voor uw reactie online is

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s