Dagboek Boyen 26 Okt t/m 4 Nov 2012

26 oktober 2012

Vandaag was de laatste dag dat we in Amsterdam lagen. Al vroeg na het ontbijt kwamen de eerste ouders naar het schip toe. Nadat ze er weer allemaal af waren mocht 1 iemand per persoon meevaren, in dit geval was dat mijn vader.

We voeren toen een 2 uur lang van Amsterdam naar IJmuiden. Daar gingen ze er weer af en moesten we afscheid nemen, al vond ik dat het te lang duurde allemaal. Nadat we door de sluis zijn gegaan, hebben we besloten om nog 1 nacht in de jachthaven verderop te liggen, omdat er een storm met windkracht 8 werd voorspeld. We hebben voor de rest niet veel meer gedaan nadat we in de jachthaven hebben aangelegd.

27 oktober 2012

Yeah we zijn eindelijk vertrokken! Vanmorgen hebben we nog de laatste dingen gedaan en toen zijn we richting Tenerife gegaan! Al moet ik zeggen dat ik de haven wel moet missen, want dit is niet normaal. Ik ben al 4x over de tafel heen gevlogen, naar de wc gaan is onmogelijk, je moet met een spanband in bed liggen wil je nog op je eigen kamer blijven slapen. Jezus ik typ nu terwijl ik bijna op de kop hang. Iedereen heeft al zowat moeten kotsen (ik als een van de weinigen niet), maar rond 8 uur toen ik ging slapen werd ik toch misselijk. Uiteindelijk is het toch gelukt om te gaan slapen. We werden al wakker gemaakt om 2 uur omdat we moesten meehelpen de zeilen omlaag te halen, terwijl we pas om 3 uur wacht hadden. Toen we dachten dat we eindelijk klaar waren met onze wacht, kregen we als verrassing te horen dat de wintertijd is ingegaan, dus mochten we nog fijn een heel uur blijven staan. Volgens de kapitein moesten we blij zijn dat we niet op Engelse tijd zijn overgegaan, anders stond ik nu nog boven aan dek.

28 oktober 2012

Vandaag ben ik rond 11 uur wakker geworden, omdat ik van 3 tot 6 uur wacht had. Het middageten was voor mij ontbijt. Ik heb na de middag eigenlijk helemaal niks gedaan, daarna avondeten en daarna slapen. Om kwart voor 3 werden we wakker gemaakt voor wacht te lopen. Na de wacht hadden we nog ontbeten en nu ga ik slapen doei.

29 oktober 2012

Vandaag de hele dag geslapen omdat ik zeeziek was, lol, dus heb ik vandaag niks te vertellen.

30 oktober 2012

Tosti’s!! We mochten het tostiding gebruiken om tosti’s te maken. We zijn ook vroeg in de ochtend aangekomen in Cherbourgh, omdat we moesten schuilen voor een storm. Ik sliep in het dagverblijf omdat mijn hele bed nat was geregend jeej..

Ik had ook keukendienst dus de hele dag de keuken in en eten maken, afwassen, eten maken, afwassen, eten maken, afwassen 😥

Voor de rest hebben we eigenlijk helemaal niks gedaan

31 oktober 2012

Ik werd vroeg in de ochtend wakker van de keukendienst omdat ik alweer in het dagverblijf sliep. Na het ontbijt werd de groep in 2 delen verdeeld. Kamer 1 t/m 4 inclusief ik dus hadden 1.5 uur lang Spaans. Na het middageten werden de groepen omgedraaid en gingen we de stad in.

We deden in de stad verschillende dingen, zoals alweer het ruilspel. We kregen een waaier voor een pen en toen stopten we omdat we het saai vonden worden. We kwamen rond 3 uur terug. Samen met Seb ging ik het verfhok opruimen. Heel veel verf en zooi eruit en dan er weer in.

Nadat we dat eindelijk klaar hadden kregen we te horen dat er wat Engelse mensen op ons schip kwamen kijken en omgekeerd. Eerst kwamen ze hier, maar wij lieten ze alleen in het dagverblijf kijken en wij mochten hun hele schip zien mwhuahahahaha. Terug naar RM, avondeten en daarna gingen we de stad in voor een schilderijenwandeling en we moesten er een verhaal bij maken.

1 november 2012

We zijn met school begonnen jeej.. Ik zag dat ik wat huiswerk doorgestuurd had gekregen dus ging ik dat maken. We hebben echt de hele dag aan school gewerkt J.

2 november 2012

Werd rond 8 uur wakker. Ontbeten en toen kregen we de hele dag Spaans en ander schoolwerk. Op een gegeven moment ging het algemeen alarm af dus moesten we allemaal naar buiten (ik op mijn sokken) en een reddingsvest aan. Het was een chaos omdat niemand in een rij wou gaan staan wat wel moest. Daarna mocht ik fijn mijn sokken gaan drogen.

3 november 2012

We hadden weer tosti’s als ontbijt niet dat ik dat erg vind hoor. Na het ontbijt kon je er voor kiezen om de workout of the day te doen dus ik deed er aan mee. We moesten 4 minuten lang springen en opdrukken het was best wel raar. Toen we daarmee klaar waren hebben we meegeholpen op het dek. Na het middageten heb ik besloten om mijn spullen op te gaan ruimen want ik vond niks terug. Mijn matras was trouwens droog geworden en Lammert heeft mijn raam gemaakt dus nu regent het er niet meer doorheen. Ik was klaar met mijn kamer opruimen en er moest een groep naar buiten komen inclusief ik dus, en we gingen in de mast klimmen. Helemaal zo een tuigje aan en dan bovenin de voorste mast geweest. Na het avondeten hebben we een film gekeken voor Spaans, eerst vond niemand er wat aan maar hij was toch best wel ok. Daarna nog een spel spelen en toen slapen in mijn eigen bed.

4 november 2012

De eerste keer sinds een tijd dat ik weer in mijn eigen bed slaap, ook al werd ik vanmorgen wakker met een zwembad in mijn bed nou geen probleem hoor. Ontbijten tosti’s met water nou geen probleem hoor. Na het ontbijt helemaal niks doen nou geen probleem hoor. Na het middageten (zo’n Duitse braadwurst met kaassaus) gingen we weer de wekelijkse schoonmaak doen en daar had ik totaal geen probleem mee want ik mocht de stuurhut vegen en dweilen maar dat hoefde dus niet, dus Boyen blij. We hadden niks te doen dus gingen we meehelpen het dek schoonmaken. Op een gegeven moment ging ik binnen omdat het saai werd oftewel het was klaar. We besloten dus een film ‘Yes Man’ te kijken. Film gekiekt en dus toen ik naar onder wou stonden daar 3 mensen op Elvis Presley zijn muziek te dansen. Ik probeer weg te rennen maar wordt helemaal meegetrokken en dus toen stond ik daar mee te doen. Net voor het avondeten waren we het dek op gegaan en deed bijna de halve boot mee J We aten panne(n)koeken joepie! Daarna zijn we met de wacht groep bij elkaar gaan staan en gepraat ofzo. Nu mijn blog typen en dadelijk slapen want morgen vertrekken we!

Hieronder ziet u een foto van de haven in Cherbourgh en een foto van de binnenkant van de Boot.

Advertenties

Geef hier uw reactie. Let op het kan enige tijd duren voor uw reactie online is

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s