dagboek 19-12 tot 1-1

19-12-12

Schooldag nummer zoveel. Ik heb vandaag mijn toets natuurkunde en Nederlands ingepland, dus daar kon ik de rest van de dag aan leren. We zijn ook vertrokken uit Portmouth, uit Dominica. We zijn weer langs Rousseau gevaren, en dit keer naar Horshoe Reef! We voeren wel echt heel erg langzaam, omdat er bijna geen wind was. Morgen is Tsjôra jarig J.

20-12-12

Wagtdaggg. Van 4 tot 8 wacht. Ik kon na mijn wacht niet meer slapen omdat er zoveel gebeurde en omdat Tsjôra jarig is J. Samen met Kjell heb ik haar samen een armbandje gegeven voor haar verjaardag. In het midden van de middag zijn we aangekomen op Horshoe Reef! Het is serieus de mooiste plek waar ik ooit ben geweest. We mochten zwemmen, maar ik ging toen niet zwemmen omdat ik wacht had en er niet heel erg veel zin in had met al die natte kleren en handdoeken, maar we mogen morgen snorkelen J. Ze gingen ook inklaren Joost, Tsjôra Arne en Eric gingen in de bijboot en gingen naar Union Island. Het was best ver weg dus ze moesten allemaal zwemvesten aan. Toen ze terug waren vertelde ze dat we geen stempel in ons paspoort kregen omdat het teveel paspoorten waren LLLLLLLLLLLLLL. Morgen vieren we kerst dus dan hebben we nog veel te doen!

21-12-12

Oh iedereen een fijn einde van de wereld (of gebeurt het toch niet vandaag)! We mochten tenminste wel snorkelen op het mooiste plekje wat er is. Omdat wij schoolgroep waren mochten we als eerst en het was zoooo ongelooflijk mooi! Overal waren kleine eilanden en het water was zoo blauw. Ik heb heel veel onderwaterfoto’s gemaakt. Ik mocht Mike zijn flippers lenen omdat ik er geen heb lol. Nadat iedereen terug was hebben we wat kerstversieringen gemaakt en daarna zijn we alleen met de leerlingen naar het dichtstbijzijnde eiland gegaan om daar te chillen. We hebben Pirates of the Caribien nagedaan met de scene dat al die indianen achter Jack aanzitten op het strand, het was echt wel grappig. Melk uit een kokosnoot op een onbewoond eiland met palmbomen, ja nu mag de wereld wel vergaan. (nee grapje) Terug op de boot hadden we alle kerstversieringen gemaakt en toen kon het kerstdiner beginnen! Tsjôra en ik hadden de tafelindeling gemaakt en meteen dates voor die avond gemaakt :p Ik was een date met Francien. Ik mocht van Robin Jansen zijn gilet lenen, die paste goed over mijn sas polo. De keukendienst waren de bemanning en docenten, dus we hoefden ons nergens zorgen over te maken. Het was heel erg goed eten en daarna kregen we kerstcadeau’s!! Wajoo ik wist niet eens dat mijn ouders kerstcadeau’s voor mij hadden meegegeven. Ik heb nu een dartbord en mijn voedselvoorraad is weer bijgevuld! Het was echt een hele leuke avond.

22-12-12

We zijn die dag vroeg naar hetzelfde strand als gisteren gegaan. We namen allemaal dingen mee om spellen mee te spelen. Eerst gingen we touwtrekken. De eerste keer was de andere groep sterker maar daarna wij weer. Daarna hebben we een stilteoefening gedaan, net zoals we die op het selectieweekend een keer hadden gedaan. Hij duurde een kwartier en daarna gingen we in koppels elkaar de weg begeleiden terwijl de voorste zijn ogen dicht had. Ik moest Francien begeleiden en daarna zij mij. Haha het was echt best wel raar omdat je steeds denkt: huh, hier stond net toch een palmboom? Daarna hadden we een vertrouwingsoefening gedaan. 1 iemand viel en dan moest je maar hopen dat ze je opvingen. Het was eerst best wel raar om je zomaar te laten vallen, en hoe verder je valt hoe meer je denkt: VANG ME DAN !@:O. Ghehee het was heel grappig. Ik ben trouwens wel verbrand nu L. Na alles hadden we dat Amerikaanse programma ‘over de streep’ nagedaan. In het begin waren het nog wel normale vragen, maar daarna werden ze steeds persoonlijker. Veel mensen hadden er moeite mee (ja ik ook een beetje misschien) maar daarna kwam alles weer goed, want Maurice had een BBQ georganiseerd op het strand! We aten een aardappel van de barbecue met zelfgevangen vis. Het was echt heel lekker. Daarna mochten we nog zwemmen. Terug op de boot was iedereen heel moe, dus ging iedereen naar bed. Eigenlijk hadden we een film gepland maar iedereen sliep dus al, dus heb ik hem samen met Dick gekeken. Het was een leuke film (The Big Lebowski). We hadden ook geen veiling.

23-12-12

Jup we zijn weer aan het varen. Dit keer naar Suriname. In mijn wacht moesten we het anker ophalen, maar dat ging best lastig omdat hij was gedraaid. Nu hangt  hij nog steeds onder een plaat waar hij eigenlijk op hoort te liggen. Verder heb ik aan school gewerkt. ’s Avonds heb ik de film nog een keer gekeken en hadden we veiling.

24-12-12

Keukendienst dag nee kuikendienstdag is leuker. Ik was de souschef gha dus ik mocht zeggen wat we gingen doen en maken enzo woei. We hadden alles al echt vet snel klaar dus veel pauze’s. We aten tussen de middag paella en als 4uurtje een pudding con Chef Boyen. Hij was echt goed gelukt, en dat zei iedereen ook. Tussen de middag wou Mike ons nog dingen vertellen, onder andere dat we voortaan overdag geen wacht meer hebben, die neemt iemand van de crew dan over, mits we dan aan school gaan werken. Oke geen probleem.

25-12-12

Tot 10 uur ’s ochtends geleerd voor Nederlands toets. Om 10 voor 11 ging ik de Nederlands toets maken, hij was echt wel moeilijk, maar ik hoop dat ik er toch een goed punt voor krijg. Toen ik de toets eindelijk af had had ik even pauze. J Na het middageten ging ik wel meteen verder leren voor mijn toets natuurkunde tot 6 uur, want toen was mijn schooldag afgelopen. Na school heb ik samen met anderen gechilled en toen gingen we slapen.

26-12-12

Meh ik heb slecht geslapen. Ik weet niet waardoor het komt maar ik werd de hele tijd wakker. De wacht was best vermoeiend en ik had er ook helemaal geen zin in. Bij het ontbijt had ik 17 boterhammen gegeten, ik weet ook niet waarom. Na mijn wacht had ik wel goed geslapen dus dat vond ik wel fijn J. Toen ik wakker werd gingen we meteen middageten (lasagne!). Op wachtdagen gaat altijd alles zo snel achter elkaar, dus we hadden bijna meteen na het middageten Spaanse les. Toen hadden we weer wacht, maar Eric wou een les geven, dus toen mochten we van onze wacht weg om die les te volgen. Het ging over koers en kompaskoers en al die dingen. De rest van de wacht heb ik afgemaakt met Kimmo, want de andere 2 kwamen niet, dus dat was wel jammer.. We aten fruit tussendoor joepie! Na de wacht gingen we eten, maar door een golf was er een pot met vieze jam half over mij heen gevallen, dus mocht ik douchen J

27-12-12

Schooldag, en ik heb veel voor natuurkunde geleerd, goed he J. Ik had vandaag mijn natuurkunde toets vandaag ingepland, maar Peter vond dat ik er niet klaar voor was, dus geen natuurkunde toets voor mij vandaag. Dus ik heb gewoon de rest van de dag verder zitten leren. Als 5(?)uurtje kregen we tortilla’s heuj. Dick en Eric hadden ook weer een les gegeven, Dick over Suriname en Eric hetzelfde als gisteren. Op het achterdek zaten opeens heel veel vogels, ja wat doen die daar dan. We zijn vandaag ook overstag gegaan en dan komen we morgen waarschijnlijk aan in Suriname!

28-12-12

Mijn laatste varende wacht van deze wacht. We hadden wentelteefjes gemaakt van betonbrood, maar ze waren echt lekker geworden. Toen we klaar waren met het afwassen van de zooi die we hadden gemaakt, ging ik slapen. Later in die middag kwamen we aan in Suriname! De rivier was bruin en je kon beide kanten zien, maar het was heel mooi. We gingen liggen bij de Nieuwe Haven in Paramaribo, achter een containerschip. Het was misschien niet de perfecte plaats om te liggen, maar het was wel leuk. Je kon tussen al die containers door voetballen enzo. ’s Avonds kwam Richard, onze nieuwe biologiedocent aan boord. Er was ook al allemaal vuurwerk.

29-12-12

6 uur opgestaan. We gingen na het ontbijt de stad in, daar mochten we vrij rondlopen om van alles te doen. In de stad heb ik nog met thuis gebeld. Terug op het schip hebben we niks gedaan, een beetje gevoetbald en voor de rest van de dag niet veel interessants gedaan. ’s Avonds had ik mijn eerste malariapil ingenomen en we hadden spelletjesavond.

30-12-12

We gingen vandaag het binnenland in! Ik heb in de ochtend nog Senna gebeld, want hij was jarig J. Eerst hebben we Eric en Hannah uitgezwaaid, want die gingen weg. We werden opgehaald met busjes, en daarmee hebben we zo’n 2 ½ uur gereden naar een havenplaats voor allemaal korjalen. Toen we in de korjaal zaten, hebben we nog ongeveer 3 uur gevaren naar Pasensi, dat was het verblijf waar we verbleven. Bij Pasensi hebben we onze hangmatten en klamboes opgehangen, en konden we snel daarna gaan slapen.

31-12-12

Eerste nacht in hangmat geslapen, het sliep wel fijn J. We zijn meteen toen we wakker werden gaan zwemmen in de rivier. Het water was echt warm! In de middag zijn we naar het museum van Joney geweest, dat is een Nederlandssprekende Saramacaanse vrouw. Daar kregen we een rondleiding van allemaal dingen die ze daar hebben en hadden. Terug bij Pasensi hebben we niks gedaan tot de avond, want het was Nieuwjaar! Er was echt heel erg veel vuurwerk, ja zelfs bij de arme mensen. We kregen een nieuwjaarstoespraak van Sofie en Gemma en er waren oliebollen.

1-1-13

Nieuwjaar! Gelukkig Nieuwjaar allemaal.

We mochten uitslapen, omdat het gisteren nogal laat was. We hadden wel een sportdag met een voetbalteam van Botopasi en Pikin Slee. 3-1 verloren maar dat maakt niet veel uit. We kregen heel veel honger, dus dat was wel jammer. ’s Avonds, toen we onze hut in wouden gaan, kwamen we kakkerlakken tegen, meh L.

Wegens tijdgebrek loopt het dagboek niet meer helemaal synchroon met de flessenpost.

foto foto1

Advertenties

Geef hier uw reactie. Let op het kan enige tijd duren voor uw reactie online is

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s