Flessenpost: Curacao, Aruba en Cuba

Na 3 weken aan land te zijn geweest in Suriname eindelijk weer zeilen. Maar voor sommigen betekent dat ook weer opnieuw inslingeren en dus zeeziekte. De eerste dag wordt gelijk beloond met de “groene flits” bij het ondergaan van de zon. Er wordt weer hard voor school gewerkt en de andere taken worden weer opgepakt. Aan de hand van de sterren en de maan wordt de positie berekend. Op 20 januari wordt Klein Curacao bereikt. Hartstikke vlak, nauwelijks boven zeeniveau en een verlaten vuurtoren dat als leslokaal wordt gebombardeerd. Twee dagen later Willemstad, Curacao. Ze meren aan bij de pontjesbrug en genieten van de vele kleurige pandjes van Willemstad. Een dag later staat een uitwisseling met het Radulphus College op het programma. Het was een gezellige uitwisseling en ze gebruiken zelfs dezelfde boeken als hier in Nederland. Ook wordt het befaamde Kura Holanda museum bezocht, waar de geschiedenis van de slavernij wordt getoond. Weer een dag later wordt onder begeleiding van een architect de stad verder verkend. En dan op naar Aruba en vervolgens naar Cuba! In Cuba hebben 2 reisgenootjes iets speciaals geregeld. Op een parkeerplaats stonden 2 grote boxen en een laptop. Twee Cubaanse meisjes van 14 gaven Salsa-les. Tot laat in de avond werd er gedanst. De volgende dag wordt Santiago verkend. Een pizza kost maar 25 eurocent en de kapper 10 eurocent. In Cuba rijden voornamelijk hele oude Amerikaanse en Russische auto’s, geweldig om te zien. Vanuit Santiago begint de eigen reis van de leerlingen. In groepjes van 6 leerlingen en 1 docent gaan ze met een beperkt budget Cuba doorreizen. Ze moeten alles zelf plannen en zelf vervoer, slaapplaatsen en eten regelen. Zeven dagen later moeten ze weer bij de Regina Maris zijn. De groep van Boyen is zelfs tot aan Havana gereisd en terug. Het was een geweldig avontuur in een geweldig land. Op 18 februari wordt koers gezet naar Bermuda, maar eerst nog door de Bermuda driehoek

Advertenties

Geef hier uw reactie. Let op het kan enige tijd duren voor uw reactie online is

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s